Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό): Η ζωή είναι τέχνη και η τέχνη ζωή

 

Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό) γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελοιογραφίες του από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror, Sunday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει ατομικές εκθέσεις με γελοιογραφίες και συμμετείχε και σε ομαδικές. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ατομικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί της Αθήνας με ζωγραφικά έργα. Στην έκθεση ζωγραφικής του, με τίτλο, «Τα ζευγαράκια του ΛοΓό», στην Γκαλερί (Φεβρουάριος 2018), ο γελοιογράφος, σκιτσογράφος, στιχουργός, μουσικός, Γιάννης Λογοθέτης, φιλοξένησε ζωγραφιές και κατασκευές του 8χρονου εγγονού του Χριστόφορου.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους για τραγούδια. Αργότερα μέσα στη δεκαετία του ’70 καθιέρωσε το γελοιογραφικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έκανε με μεγάλη επιτυχία για τον Θέμη Ανδρεάδη. Στην πορεία συνεργάστηκε με μερικούς από τους πλέον σημαντικούς συνθέτες: Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Γιάννης Κιουρτσόγλου, Τζίμης Πανούσης, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Βασίλη Αρχιτεκτονίδη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Βασίλη Δημητρίου, Χριστόδουλο Χάλαρη και πολλοί άλλοι.  Μάλιστα, αρκετές συνθέσεις του ερμήνευσε και ο ίδιος. Ο ΛοΓό ακόμα συνεχίζει να ζωγραφίζει με τη δική του αίσθηση και το θαυμαστό τρόπο έκφρασής του και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικά μουσεία και ατομικές συλλογές.

 

 

Πολύπλευρη δημιουργική παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο, ο ΛοΓό, κάθεται περιστοιχισμένος από ένα φωτεινό και αισιόδοξο πλήθος από ζωγραφιστούς ήρωες του -στο ατελιέ του κάτω από την Ακρόπολη- και μας αφηγείται την πορεία του στην ζωή και την Τέχνη.

 

Συνέντευξη με τον ΛοΓό